Geplaatst door: BeterDuurzaam BV

Datum: 13 januari 2019
Persoonlijk advies Bekijk beterduurzaam

ZONNEPANELEN VOOR RECREATIEONDERNEMERS

Ben jij een recreatieondernemer en herken jij deze vragen:

  • Wat kosten zonnepanelen voor mijn recreatieonderneming?
  • Ik heb iets gelezen over omvormers; welke moet ik kiezen?
  • Hoeveel geld bespaar ik eigenlijk met zonnepanelen?
  • Is mijn kantine eigenlijk wel geschikt voor zonnepanelen?

De reden om over zonnepanelen na te denken
De meeste recreatieondernemers die een camping, jachthaven of groepsaccommodatie bezitten, denken er steeds meer over na om iets met zonnepanelen te gaan doen. Dit wordt vooral ingegeven door mogelijke besparingen of mooi rendement. Immers de rente is laag en zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een mooi rendement ligt binnen bereik. Maar wellicht wordt jouw besluit ook bepaald door het verkrijgen van een beter milieu. Of misschien vinden jouw gasten het een pré wanneer je aandacht schenkt aan duurzaamheid.

Goed, je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat beginnen. Maar hoe start je eigenlijk?

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?
Uiteraard beginnen wij als Beter Duurzaam met het bepalen of jouw dak geschikt is. Wij noemen dat maatwerkadvies!
Het is wat kort door de bocht om te zeggen dat élk dak geschikt is. Zeker in de recreatiebranche komen we locaties tegen die soms niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Wij kijken dus eerst heel nauwkeurig naar de locatie zélf. Maar ook naar de constructie van jouw pand. Kan bijvoorbeeld het dak van de kantine of receptie dat gewicht wel aan? Als Beter Duurzaam onderzoeken wij dit uiteraard grondig.

Maar heb je een geschikte locatie gevonden, dan is het natuurlijk zaak om een stap verder te kijken.

Hoe financier ik zonnepanelen?
Zonnepanelen kosten geld en als recreatieondernemer wil je graag vooraf alle kosten helder hebben.
Het voert te ver om in deze blog alle mogelijkheden op te noemen. Maar heb je eigen geld, dan heeft dat vaak de voorkeur. Immers rente op een bank is op dit moment te laag om te sparen, en dus kun je in dat geval soms beter investeren.

Huren of leasen van zonnepanelen
Uiteraard zijn er ook diverse andere mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen betaalbaar te houden. Informeer bij Beter Duurzaam wat de kosten zouden kunnen bedragen voor het huren of leasen van zonnepanelen. Desgewenst informeren wij jouw accountant over de verschillende opties!

‘Het juiste advies’
Nadat je met behulp van ons (maatwerk) advies jouw keuze hebt gemaakt, begint de uitwerking van de aanbieding. Welke zonnepanelen gaan wij plaatsen en in welke opstelling? In hoeveel tijd verdien ik alles weer terug? En voor welke subsidies kom ik met mijn recreatieonderneming in aanmerking?

Gelukkig hoef je je daar niet al te druk om te maken. Het is ons werk om jou te voorzien van ‘Het Juiste Advies’ en uiteraard doen onze adviseurs dat graag voor je.

Een stapje Duurzamer
Eindelijk is het dan zover, en komt het team van Beter Duurzaam de zonnepanelen plaatsen. Uiteraard houden wij bij het plaatsen goed rekening met jouw gasten en alle andere zaken waar jij belang aan hecht. De zonnepanelen worden doorgaans in korte tijd geplaatst en al snel kun je jouw energieleverancier doorgeven dat het door jouw onderneming te betalen voorschotbedrag behoorlijk bijgesteld kan worden. Zo kun je al direct online bijhouden hoeveel kosten je gaat besparen.

En je kunt jouw gasten uitleggen dat jouw recreatieonderneming weer een stapje Duurzamer is geworden!

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor meer informatie en hoor meteen hoe wij voor jouw camping, jachthaven of groepsaccommodatie een goed advies kunnen verzorgen.