Geplaatst door: BeterDuurzaam BV

Datum: 13 januari 2019
Persoonlijk advies Bekijk beterduurzaam

KIES JIJ OOK VOOR DUURZAME ENERGIE?

Ook binnen de recreatiebranche zien we duidelijk steeds meer belangstelling voor zonnepanelen en duurzaamheid. Er zijn ook steeds meer ondernemers die hierover nadenken. Het gebruik van aardgas neemt af en nieuwe vormen van energie worden daarmee steeds belangrijker.

Nog niet eens zo heel lang geleden vonden wij die zonnepanelen op een dak maar een beetje vreemde objecten. Immers, die grote glimmende platen ontsierden menig dak. En of het nou allemaal zo rendabel was, dat was nog maar de vraag.

Maar inmiddels weten we beter. Weten we meer en zien we het nut van duurzaam leven en werken ook steeds meer toenemen. Het gevolg is dat we steeds meer na moeten denken over de keuzes die we gaan maken wanneer het aankomt op het maken van duurzame energie. Welke keuze maak jij?

Kiezen voor een transitie naar een duurzame omgeving
Op het gebied van isolatie en energiezuinigheid hebben wij met elkaar nog flinke stappen te maken. Maar het gebruik van zonnepanelen is inmiddels door eenieder geaccepteerd en wordt zelfs als een pré gezien. Het klinkt misschien gek, maar we praten inmiddels al met elkaar over zaken als ‘waardevermeerdering van het pand’. Dus zo gek is duurzaamheid niet meer.

In en om jouw bedrijf wordt veel energie verbruikt om de ruimtes waarin geleefd, gewoond en gewerkt wordt te verwarmen. Denk maar eens aan douches en verwarming van sanitaire ruimtes.

Zonnepanelen kunnen een flinke besparing op jouw energierekening opleveren. Je wordt daarnaast minder afhankelijk van netstroom en je kunt direct je eigen groene energie opwekken.Menig recreatieondernemer komt nu voor deze keuze te staan en wil graag weten wat dit voor hem of haar gaat betekenen. En wat het concreet gaat opleveren natuurlijk!

Wat kosten zonnepanelen?
Uiteraard is dat een belangrijk punt van aandacht. Immers, de kosten gaan altijd voor de baat uit. En dat is bij de aanschaf van zonnepanelen niet anders. En zoals bij iedere nieuwe technologie die doorontwikkeld wordt, gaan de kosten van het produceren van zonnepanelen uiteindelijk steeds verder naar beneden. Zo is de kostprijs van zonnepanelen de laatste jaren bijvoorbeeld al meer dan 10% gedaald ten opzichte van voorgaande jaren.

Toch blijft het nog steeds een forse investering en daarom is het goed dat wij als Beter Duurzaam met je uitrekenen wat het meest voordelig voor je is.

Duurzaam: Ja, maar graag op een efficiënte manier!
Beter Duurzaam helpt recreatieondernemers met advies op maat. Wij kijken naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf en jouw locatie. Maar we kijken ook met je naar de mogelijkheden van subsidies en financiering. Onze adviseurs werken zeer efficiënt en staan in ieder geval helemaal voor je klaar!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en hoor hoe wij voor jouw camping, jachthaven of groepsaccommodatie kosten kunnen besparen.