Geplaatst door: Jan van Veen

Datum: 15 januari 2020
Persoonlijk advies Bekijk jan-van-veen

Internet marketing: 4 tips voor een mooie start!

Mensen lezen tegenwoordig steeds meer via het internet. Zo kan een blog al veel meer lezers hebben dan een krant of magazine. Het gebruik van internet marketing wanneer je meer klanten naar jouw site wilt aantrekken is daarom bijna al vanzelfsprekend!

Moeilijk? Welnee!
Eigenlijk is internet marketing niet zo moeilijk als de meeste recreatieondernemers denken. Laat je niet gek maken door website bouwers, want je kunt zelf meer doen dan je denkt! Eén druk op de knop ‘Publiceren’ en je bereikt meteen miljoenen mensen. Althans, zo lijkt het. Toch komt er wel ietsje meer bij kijken.

Mogelijkheden
Mede door het aanbod van de vele zogenoemde open-source programma’s is het in principe voor iedereen mogelijk om jouw eigen website te beheren. Een mooi voorbeeld is het programma WordPress waarmee je betrekkelijk eenvoudig een website kan (laten) maken. Binnen dit programma zijn weer kleine programma’s (apps) ontwikkeld waardoor het makkelijker wordt jouw marketing goed op de rit te zetten.

Enkele tips
Tip 1 Selecteer jouw doelgroep
Met online marketing kun je goed jouw doelgroep goed bereiken. Maar je kunt ook nieuwe klanten bereiken door goede selecties te maken. Kijk goed voor wie jouw camping interessant zou kunnen zijn en richt daar alles op in. Kijk bijvoorbeeld naar de geografische locaties, of naar interesses van jouw doelgroep.

Tip 2 Vergroot jouw bereik
Wanneer je jouw camping online zet is de gehele wereld jouw marktgebied. Of zover als dat je dat zelf wilt natuurlijk. Belangrijk is dat online marketing je de mogelijkheid geeft om jouw doelgroep snel en efficiënt te bereiken. Op ieder moment en op zowel de computer als op de niet meer weg te denken smartphone!

Tip 3 Gebruik SEO en SEA
In dit stadium kan ik je adviseren om de hulp in te schakelen van een expert op dit vlak. Zij kunnen net het verschil maken tussen wel of niet gevonden worden! SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (adverteren in zoekmachines) kunnen je helpen om met relatief lage kosten goed gevonden te worden. Let er op dat je jouw website relevant laat zijn.

Tip 4 Meet de resultaten
Zorg dat je Google Analytics laat werken. Als je dit goed inricht, in koppeling met een goede E-commerce, kun je vrijwel alles meten. Ook als een bezoeker via een andere website bij jou is gekomen en geboekt heeft. Hierdoor kun je na een tijdje al duidelijk afwegen met welke media partners je verder wilt. Je kunt dus online meten of jouw advertentiekosten daadwerkelijk geld opleveren. Wij deden daarom met de Stoetenslagh dan ook bijna niets meer offline.

Ik hoop dat ik je met dit artikel enig inzicht heb gegeven in het nut en belang van een goede internet marketing. Wil je hier vrijblijvend eens met mij over sparren? Neem gerust contact op en ik luister graag naar je!


Over Jan van Veen
Jan is ruim 25 jaar eigenaar geweest van Vakantiepark het Stoetenslagh. Vanuit zijn passie voor de recreatiebranche en ook vanwege zijn wens om andere ondernemers te helpen, wil Jan hier op het platform van Profyte zijn kennis en ervaring delen.

Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar jan@vanveenhome.nl