Geplaatst door: Caffè di Mauricio

Datum: 20 september 2018
Persoonlijk advies Bekijk caffe-di-mauricio

Gastvrijheid in een kop

Dagelijks worden wereldwijd miljarden liters koffie gedronken. De tijd dat men genoegen nam met slappe bak koffie die te lang op een warmhoudplaat heeft gestaan is voorbij.
Koffie is een lifestyle geworden. En dus van niet te onderschatten toegevoegde waarde in de recreatiebranche.

We maken het mee dat een vakantieganger, terug van zijn reis uit de Toscane,  nét zo gepassioneerd verteld over het mooie landschap als over de koffie die hij, vlak om de hoek van zijn vakantieadres, steevast iedere ochtend nuttigde in een Italiaanse koffiebar.
Ook in Nederland is het niet meer weg te denken: we willen op ieder moment van de dag een goede bak koffie of cappuccino kunnen drinken.
Een uitgelezen kans om hier als recreatieondernemer op in te spelen!

Het geheim van een gastvrij bakkie
Koffie heeft een opwekkende werking, lost vermoeidheid op, je wordt blij van koffie en het is nog gezond ook. (Lees: Het effect van één kopje koffie)
Hoe eenvoudig is het om bijvoorbeeld net gearriveerde recreanten -moe van de reis of toe aan een break voordat ze zich installeren-  een kop koffie aan te bieden? Je biedt gasten een moment om te acclimatiseren, even om zich heen te kijken, alvast het aanbod van activiteiten te lezen of een blik te werpen in de menukaart. En voor de kinderen: zet er een glas ranja bij. Iets bij de koffie of een ijsje is vervolgens zo gekocht. Maar ook in de kantine of in het restaurant: introduceer een koffie uurtje waarop men voor maar € 1.00 een kop koffie (of thee) kan nuttigen. Met een kostprijs van € 0,11 per kop creëer je een win-win situatie.

Fijnproeven

Koffie is méér dan een warm drankje en heeft een stormachtige ontwikkeling achter de rug. Waar eerder voor gemalen koffie werd gekozen, gaat men nu voor koffiebonen. Koffiemachines zijn beter en betaalbaar geworden. De hoeveelheid aan koffiesmaken en verschijningsvormen zijn tegenwoordig niet meer te tellen. Kleiner, donkerder, sterker, internationale blends, exotische smaken…
Toch hoeft het je niet veel tijd te kosten om tot een goede keuze te komen voor je gasten of medewerkers. Maak gebruik van de ervaring van een koffiespecialist die verschillende melanges én merken van koffiemachines kan aanbieden met een goede service. En vraag om een proefsessie. Dan heb je zelf ook een (koffie)break!